uwbouwadviseur logo icon muis

contacteer ons

Wil je een offerte aanvragen of heb je meer vragen over bouwcoördinatie, Uwbouwadviseur of een andere dienst? We helpen je graag verder bij het realiseren van het bouwproject van je dromen!

Bel of mail ons met je vragen

contactgegevens

Bouw mee aan ons verhaal

Sociale media kanalen

veelgestelde vragen

Hoeveel tijd besteed je aan de opvolging, coördinatie en communicatie van de werken? Hoe hou je je budget in de gaten? Ben je op de hoogte van alle valkuilen, reglementering en meer? Uwbouwadviseur heeft een antwoord op al je vragen i.v.m. bouwcoördinatie.

In de meest ruime zin is een bouwcoördinator een centraal aanspreekpunt dat de werken van verschillende aannemers aanstuurt tijdens het bouwproces. Na zijn aanstelling zal de bouwcoördinator offertes verzamelen van verschillende aannemers en deze voorleggen aan de bouwheer. Men spreekt ook wel van ‘gesplitste aanneming’. Dit betekent dat de bouwheer zelf beslist met welke aannemers hij in zee gaat voor de verschillende bouwwerken (ruwbouw, dakwerken, etc.), al dan niet in overleg met zijn architect.

Zodra de overeenkomsten zijn gesloten is het de taak van de bouwcoördinator om de bouwheer zoveel mogelijk bij te staan door o.a. advies te verlenen aan de bouwheer, het administratief werk te verrichten, de onderaannemers aan te sturen en coördineren en het bouwproject op te volgen (kwaliteitscontrole van de uitvoering).

Onze bouwcoördinator is het centrale aanspreekpunt tijdens het bouwproces. Wij zorgen voor een technische, kwalitatieve opvolging en bewaken het budget tijdens de uitvoering. De bouwcoördinator zorgt voor advies, correcte offertes, controle op de werf enz. Op die manier kan jij met een minimum aan moeite investeren in de opvolging.

Het takenpakket van onze opdracht wordt vooraf in een overeenkomst samen met jou (de bouwheer) bepaald. Dit kan gaan van enkel het maken van de projectplanning tot de volledige opvolging van A tot Z.

Reeds in de ontwerpfase schakelen we de knowhow en de ervaring in van elke partner waardoor we rekening houden met de uitvoerbaarheid. Omdat iedereen meegewerkt heeft aan de totstandkoming van de woning zijn conflicten zo goed als onbestaande. Impact op het concept en gevolgen voor timing of budget worden steeds tegen mekaar afgewogen. Op deze manier worden meerkosten zo goed als uitgesloten.

Uwbouwadviseur heeft ook connecties met architecten en aannemers waardoor we u kunnen garanderen dat met een bouwcoördinator bouwen goedkoper is dan bouwen op de traditionele manier.

Dankzij een bouwcoördinator worden er ook steeds goede prijzen bekomen die de totaalprijs enkel doen dalen. Een goede prijs/kwaliteits verhouding wordt zo steeds behouden en nagestreefd.

De meeste bouwcoördinatoren berekenen hun factuur met een percentage ten opzichte van de totale bouwkost. Over het algemeen doen we dit ook als extra nazicht. De kosten voor de bouwcoördinator komen dan uit op 4 à 10 procent van de totale bouwkost.

Initieel lijkt dit uiteraard een kost, maar je bespaart meer uit dan het bouwproces kost. Bovendien neemt de bouwcoördinator werk uit handen van andere bouwpartners. Uwbouwadviseur neemt tijdrovende taken over van andere partijen waarmee de bouwheer werkt, waardoor de eindfactuur zakt.

Zit je nog met vragen?

Bouwen is een intensief en tijdrovend proces. Daarom beantwoorden we graag al je vragen .i.v.m. vergunningen, dossiers, ontwerp, aanbesteding, budget, de oplevering en meer. Je kunt ons bouwbureau elke werkdag bereiken op het telefoon nummer +32 484 14 25 62 of stuur gerust een mailtje naar info@uwbouwadviseur.be.

zwart logo van uwbouwadviseur

ervaringen van klanten
en aannemers

Als Uwbouwadviseur en bouwcoördinator zijn wij het centrale aanspreekpunt voor zowel de bouwheer als de aannemers die meewerken aan het bouwproject.